Njega lica

Njega-lica
 • Mezoterapija

  55 KM

  Mezoterapija je najnovija tehnologija unosa preparata u dublje slojeve kože putem laganih strujnih impulsa (transdermalna opskrba aktivnih supstanci).

  Primjena: tretman akni, tretiranje celulita, tretman prije lasera, prije i poslije plastičnih operacija, obnova kože, tretman protiv bolova, protiv smanjenja masnih naslaga. Omogućava prenos određene količine medicinskih i kozmetičkih preparata u kožu bez igle ili šprice koristeći se novom metodom razvijenom u laboratoriju Matiolli koji se naziva dermaelektropolacija.

 • Anti Age osvježenje lica

  25 KM

  Tretman ima namjenu da ojača prirodni obrambeni sustav kože od starenja te da podstakne obnovu stanica kože. Preporučujemo je za preventivnu anti-age njegu kože nakon 25. godine, za njegu kože bez tonusa te kao potporu svim vrstama zrele kože bez izraženih bora.

 • Tretmani lica

  35 KM

  Prvi korak u njezi kože je njezino čišćenje: samo čista koža može upiti dragocjene sastojke kojima ćete je njegovati.

  Čišćenje lica bitno je jednako kao i pranje zuba, i mora se tretirati kao osnovna higijena kože.

  Mješovite i problematične kože čistit će se nešto češće i na taj način izbjeći proširene pore i eventualne ožiljke od upalnih procesa, a suhe i osjetljivije kože ovaj će tretman obavljati rjeđe i osigurati si dobar tonus koji je kod ovih koža ugrožen jer su iste sklone lišajevima i ranom opuštanju te preosjeljivosti na atmosferske utjecaje.

 • Korekcija obrva

  3 KM

  Korekcija obrva podrazumijeva formiranje novog ili korekciju postojećeg oblika luka. Koristi se pinceta pri čemu se strogo vodi računa da se isprati prirodan oblik obrva.

  Promjena boje kose nužno zahteva i intervenciju na vašim obrvama. Nepisano je pravilo da bi se boja obrva trebala nijansu ili dve razlikovati od boje vaše kose. Ukoliko imate tamniju kosu tad obrve trebaju biti svijetlije, a ukoliko ste svijetlije kose tad obrve trebaju biti tamnije nijanse. Ukoliko pravite veliku promjenu u boji kose trebali biste uskladiti i boju obrva sa kosom.


Njega ruku

njega-ruku
 • Kraljevski manikir

  20 KM

  Kraljevski manikir uključuje uređivanje noktiju, opuštajuću aromatičnu kupku s pilingom i opuštajuću masažu. Njega završava parafinskim pakovanjem za meku, svilenkasto-glatku kožu ruku. Nježna snaga prirodnih preparata bogato će nahraniti vaše ruke, pomladiti ih i zaštititi jer ne zaboravite da su njegovane ruke ogledalo naše duše.

 • Manikir (klasični)

  10 KM

  Dugi, uredni, čvrsti, njegovani i ukrašeni nokti san su svake žene.Pažljivo njegovani i dobro “izmanikirani” nokti su ogledalo svake žene. Već prilikom prvog rukovanja noktići na Vašim rukama odaju da li ih njegujete ili ne.

 • Nadogradnja noktiju

  20 KM

  Gel  je gusta viskozna akrilna masa. Suši se jedino pod UV lampom. Gel je vrsta polimera sa specifičnom molekularnom strukturom.Tehnika upotrebe gelova je jednostavna i laka za rad, bez neprijatnih mirisa, a većina gelova se prilikom nanošenja ravnomerno raspoređuje čime se rad olaksava i ubrzava.

  „Tip“ u prevodu sa engleskog znači – vrh. Prve tipse su se pojavile u industriji noktiju polovinom 70-tih godina. Bile su jako tvrde i debele i kratko su trajale. Danas, savremene tipse napravljene su od plastike koje ne šteti zdravlju čoveka. Izrađuju se od akrilinitril-butadien-stirol za koji se ne zahteva sertifikat ni u jednoj državi sveta.

 • Medicinski manikir

  15 KM


Njega nogu

njega-nogu
 • Kraljevski pedikir

  30 KM

  Za njegu i lakši korak. Noge se najprije njeguju u aromatičnoj kupci. Izvodi se piling i na ugodan, bezbolan način odstranjuje tvrda koža na stopalima.

  Uređuju se nokti i kožica oko noktiju te uklanja napetost opuštajućom masažom stopala. Njega završava parafinskom maskom. Zvuči kraljevski, zar ne?

 • Spa pedikir

  25 KM

  Spa – Profesionalni pedikir: Za savršen osećaj svile na Vašoj koži. Koža je ogledalo naših godina, ako je suva i puca onda je izgubila svoju funkciju. Okean Spa pedikir kolekcija je idealno rešenje za povratak funkcije kože stopala.

 • Masaža stopala

  10 KM

  Energetska masaža za prirodno liječenje i opuštanje cijelog tijela. Stimuliše rad krvotoka i endokrinog sistema te aktivira i smiruje djelovanje organa. Rezultat toga je uspostavljanje harmonije tijela i duha te stabilno zdravlje.

 • Medicinski pedikir

  25 KM


Masaže

masaze

Masaža je vrsta fizikalne terapije koja nizom sustavnih pokreta na površini tijela radi manipulacije tjelesnih tkiva. Ova terapeutska vještina stara je nekoliko hiljada godina, a najstariji pisani zapisi o njoj potiču još od prije 3.000 godina i to iz Kine. Liječnicima drevne Grčke i staroga Rima upravo je masaža bila glavni način liječenja pri uklanjanju bola.

Masaža ublažava stres, snižava krvni pritisak, olakšava napetost, relaksira mišiće, pojačava cirkulaciju, isteže mišiće. Ona takođe psihički opušta, otklanja umor i čini tijelo laškim i punim energije, razgrađuje celulit, i otklanja iz tijela štetne elemente.

Kako biste otišli na masažu, nije nužno da ste bolesni, ona je korisna i osobama dobrog zdravlja. Što se tiče kozmetičke strane masaže, ona je odlična u borbi za suzbijanje i usporavanje starenja, nakon nje koža je nahranjena i elastična, a bore su smanjene.

Zavisno o potrebama i željama, masaža se može obaviti na cijelom tijelu ili na pojedinim dijelovima.


 • Kraljevska masaža

  60 KM

  Kako su za ovu tehniku potrebna dva masera, odnosno četiri ruke, zato se i naziva kraljevska masaža.

  Istovremeno masiraju dva masera od kojih jedan kreira pokrete, a drugi ga prati. Na taj način postiže se balans protoka tečnosti u organizmu i istovremeno opuštanje obje strane tijela. Ova masaža objedinjuje relaksirajuću, shiatsu, aroma, anticelulitnu masažu. Vrlo uspješna tehnika za detoksikaciju, opuštanje i uklanjanje stresa te vraćanje harmonije tijela. Takođe, dobra i u borbi protiv celulita. Oba masera moraju biti savršeno koordinisani i uigrani, da bi efekt bio potpun.

  Prepuštanje iskusnim i sinhronizovanim maserima, pruža  jedno nezaboravno iskustvo za vaše tijelo.

 • Anticelulit masaža

  20 KM

  Glavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, pojačavanje cirkulacije u njima i zagrijavanje.  Hvatovi i međuhvatovi koriste se na butini sa obe strane i na potkoljenici sa zadnje strane. Glutealna oblast, stomak. Potkoljenica s prednje strane i stopalo masiraju se kao u klasičnoj masaži ali nešto intenzivnije. Masaža stomaka nije obavezna. Noge se obavezno masiraju čitave, bez obzira što celulita nema svuda.

 • Klasična masaža

  40 KM

  Klasična masaža podrazumijeva 6 osnovnih poteza, kao što je gnječenje, lupkanje, klizno glađenje, trenje, traka i vibracija. Posebno efikasnim pokazala se kod smanjenja boli, poboljšanja cirkulacije, metabolizma, detoksikacije, omekšanja tkiva i antistresnog efekta.

  Klasična masaža predstavlja osnovnu metodu masaže koja se primjenjuje prilikom edukacije raznih masažnih tehnika. Upravo ona donosi toliko potreban osjećaj opuštenosti i olakšanje, gdje kroz pozitivne učinke pomlađuje tijelo.

 • Masaža vulkanskim kamenjem

  70 KM

  Ova tehnika se izvodi tako da se toplo kamenje poreda po tijelu da bi se ono opustilo i regenerisalo. Za ovu masažu koristi se bazaltno kamenje vulkanskog porijekla. Pronalazi se u vodi ili presušenim koritima rijeka. Bazaltno kamenje vrlo je visokog specifičnog toplinskog kapaciteta te polagano otpušta toplinu za vrijeme tretmana.

  Takođe se, mišiće i ligamente, može masirati samim kamenjem, jer je zbog stoljetnog djelovanja vode zaobljeno i glatko. Ova tehnika je odlična za detoksikaciju, izbacivanje štetnih materija iz organizma, protiv stresa i napetosti, reumatskih problema, nesanice, PMS-a.

  Ova tehnika nije namijenjena trudnicama, srčanim bolesnicima i osobama s visokim krvnim pritiskom.

 • Sportska masaža

  50 KM

  Djeluje se na velike mišićne grupe s ciljem reaktivacije krvotoka, postizanja reorganizacije mišićnog tonusa i neuro-mišićne distenzije. Oslobađajući mišiće napetosti poboljšavamo mobilnost zglobova, a time omogućujemo normalnu funkciju određenih dijelova tijela.

  Efekat sportske masaže duboka je relaksacija, jer osim mišićne dekontrakcije dolazi i do stimulacije nervnog sistema praćenog osjećajem topline.

 • Shiatsu masaža

  80 KM

  Riječ je o japanskoj masaži koja se temelji na teoriji meridijana (energetskih kanala ispod kože) kojima prema njihovu učenju protiče životna energija “chi”. Masažom se stimulišu određene energetske tačke koje trebaju ukloniti različite blokade i zapreke u njezinu protjecanju. Tek kad se otklone takve prepreke, za čovjeka kažu da je tjelesno i duhovno zdrav.

  Masaža se izvodi blagim pritiscima ruku, laktova i stopala, a tijelo se isteže i na taj način oslobađa se put prolasku energije. Vrlo je ugodna i efikasna.


Depilacije

depilacija
 • Topla depilacija

  5 - 25 KM

  Kod ove metode depilacije upotrebljavaju se posebno odabrani voskovi visoke kvalitete. Oni su po svom sastavu vrlo slični, osim što neki imaju još pojačan efekat za osobe s problematičnom kožom, za osobe sa izrazito gustim dlačicama i jakim korijenom.

  Sastavnice za poboljšani efekat najčešće navedenih problema su zeleni čaj, propolis, aloe vera i dr. To su voskovi nove generacije čija potražnja raste iz dana u dan sve više, a u zadnje vrijeme mnogi kozmetički saloni koriste upravo njih.

  Depilacija toplim voskom preporučena je metoda za trajnije rezultate i idealno rješenje kod problematike urastanja potkožnih malih dlačica. Toplina voska omogućava dermi da se opusti i na taj način ulazi u folikule pa tako dlačice mogu biti iščupane iz korijena bez njezina pucanja. Kad se jednom  odlučite za ovu depilaciju, preporučuje se kontinuitet i disciplina.

  Prije depilacije svakako je poželjno da su dlačice izrasle barem nekoliko milimetara, ako ne rastu velikom  brzinom to je interval od 4 sedmice, a kod nekih je interval malo duži. Rezultati su zapravo jako individualni. Ono što trebate znati je da se ne preporučuje piling prije i nakon depilacije radi moguće iritacije. Možda niste znali ovaj podatak, sapuni zatvaraju pore pa je poželjno pred samu depilaciju tuširanje čistom vodom.

 • Hladna depilacija

  5 - 25 KM


Jeste li našli uslugu koja vam treba?

Izaberite tretman/e koji vam trebaju i naručite se jednostavno i brzo putem naše online forme. Vaše tijelo zaslužuje da bude njegovano.

Zakaži tretman

O NAMA

Salon ''BettyBoop'' je Vaš kutak lijepog raspoloženja i pozitivnih vibracija u kojem se tim vrhunskih stručnjaka brine o vašem zadovoljstvu i Vašoj ljepoti.

Ovo je Vaša oaza mira, opuštanja i uživanja. Salon vodimo kao porodica i svakog klijenta vidimo kao novog člana šire porodice. Pridružite nam se i provjerite zašto svoj posao shvatamo ozbiljno!

Kozmeticki salon ''BettyBoop'' je otvoren 2011. godine u nadi da našim klijentima pružimo najbolje usluge uljepšavanja, njege lica i tijela.
Nalazimo se u Banjaluci, na Bulevaru Desanke Maksimović br. 16.

Pratite nas na Instagramu