Anticelulit-Masaza

Noćna mora svake žene je celulit. Ali jedan od, ako ne i najučinkovitiji način rješavanja istog je Anticelulit masaža.

Glavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, pojačavanje cirkulacije u njima i zagrijavanje.  Hvatovi i međuhvatovi koriste se na butini sa obe strane i na potkoljenici sa zadnje strane. Glutealna oblast, stomak. Potkoljenica s prednje strane i stopalo masiraju se kao u klasičnoj masaži ali nešto intenzivnije. Masaža stomaka nije obavezna. Noge se obavezno masiraju čitave, bez obzira što celulita nema svuda.

Evo nekih savjeta i načina na koje mi to radimo:

HVATOVI KOJI SE KORISTE PRI ANTICELULIT MASAŽI:

POGLAĐIVANJE je najblaži pokret koji se radi obema rukama po površini kože u smijeru ka srcu.

DUBLJE POGLAĐIVANJE se izvodi pojačanim pritiskom i promjenom pokreta gdje sada ide ruka za rukom.

TRLJANJE ili FRIKCIJA palčevima naizmjenično obema rukama u istom smjeru pravolinijski i polukružno ili ruke mijenjaju smjer pa se palčevi susreću i mimoilaze.

MIJEŠANJE kružno kretanje radi se sa svim prstima obe ruke i na neki način opisuje osmice

POLOŽAJI ZA ANTICELULIT MASAŽU:

ležeći na leđima sa opruženim nogama

ležeći na stomaku sa opruženim nogama

ležeći na boku, donja noga je ispružena a gornja malo savijena u kuku i koljenu, oslonac je na koljenu i potkolenici

ležeći na boku, donja noga je savijena a gornja ispružena

u položajima na boku masiraju se unutrašnja i spoljašnja strana butine

REDOSIJLED ANTICELULIT MASAŽE:

Prvo se masiraju proksimalni segmenti pa distalni

Prednja strana: stomak, butina, potkoljenice, stopalo

Zadnja strana: glutealna oblast, butina,potkolenica,stopalo

DOZIRANjE ANTICELULIT MASAŽE:

Trajanje jedne masaže obe noge je 30 – 40 minuta

Trajanje serije: 10 dana uzastopno počevši od 5. ili 6. dana od početka menstruacije (hormonski status u prvoj polovini ciklusa olakšava izlučivanje vode i ostalog što se pokrene anticelulit masažom – nataloženih masti i u njima vezanih štetnih materija a i zato da budemo sigurni da serija neće biti prekinuta menstruacijom). Potrebno je najmanje 3 serije. Sila koju koristimo dok izvodimo anticelulit masažu ne smije da dovede do pojave hematoma (modrica).

Kod postojanja celulita modrice lakše nastaju i pri manjim pritiscima. Klijent može da se žali na bol koji nije u odnosu sa silom pritiska. Najviše je dozvoljeno da se osjeti «prijatan, razmrdavajući» bol, nikako oštar ili toliki da povećava napetost mišića. Hvatovi i međuhvatovi se izvode pažljivo – bez štipanja i bodenja.

UPOTREBA ANTICELULIT PREPARATA:

Mogu biti u obliku ulja, kreme, gela…

Samo ako je u obliku ulja i poneka krema, koristi se kao kontaktno sredstvo, gelovi se nikad ne koriste kao kontaktno sredstvo

Kreme koje nisu pogodne za kontaktno sredstvo i svi gelovi se nanose na kožu poslije masaže i čišćenja kože alkoholom (zato što ulje korišćeno kao kontaktno sredstvo može da stopira prodiranje aktivnih sastojaka iz gela).

POSTUPAK POSLIJE ANTICELULIT MASAŽE:

Aplicira se anticelulit preparat

Oblače se joga-slip gaćice ili se masirani segmenti umotavaju najlonskom folijom i to tako ostaje onoliko vremena koliko je trajala masaža. Klijent leži, za to vrijeme, pokriven ćebetom. Ne smije se pretjerivati sa trajanjem ovog postupka – dozvoljeno je samo onoliko koliko je trajala.

Tokom tretmana je neophodna saradnja i poštovanje opštih pravila kako bi rezultat bio efikasniji. U toku tretmana treba piti što više vode, te smanjiti unos kuhinjske soli u organizam. Ovoga se savjeta valja pridržavati jer celulit nije ništa drugo nego masnoća vezana natrijumom – ako prestanemo unositi natrijum, organizam će ga trošiti iz svojih zaliha, dok unijeta veća količina vode pomaže da se celulit brže razgradi. Poželjno je ubaciti mali program vježbi i kratkih šetnji.


Riješite se celulita, zakažite tretman već danas putem našeg sajta.

Zakaži Tretman

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

O NAMA

Salon ''BettyBoop'' je Vaš kutak lijepog raspoloženja i pozitivnih vibracija u kojem se tim vrhunskih stručnjaka brine o vašem zadovoljstvu i Vašoj ljepoti.

Ovo je Vaša oaza mira, opuštanja i uživanja. Salon vodimo kao porodica i svakog klijenta vidimo kao novog člana šire porodice. Pridružite nam se i provjerite zašto svoj posao shvatamo ozbiljno!

Kozmeticki salon ''BettyBoop'' je otvoren 2011. godine u nadi da našim klijentima pružimo najbolje usluge uljepšavanja, njege lica i tijela.
Nalazimo se u Banjaluci, na Bulevaru Desanke Maksimović br. 16.

Pratite nas na Instagramu